Bestemmingsplan is onherroepelijk

27 juni 2024 Matthijs Oppenhuizen

In dit nieuwsbericht gaat het over het bestemmingsplan van Dronter Energie Opslag dat onherroepelijk is en de bouw van Dronter Energie Opslag die we inmiddels voorbereiden.

Bestemmingsplan is onherroepelijk 
Het bestemmingsplan van Dronter Energie Opslag is op 25 april vastgesteld door de gemeenteraad van Dronten. Van 8 mei tot en met 18 juni lag het bestemmingsplan ter inzage. In deze periode zijn geen beroepen ingesteld bij de Raad van State. Daardoor is het bestemmingsplan nu onherroepelijk. De procedure voor het bestemmingsplan is hiermee afgerond.

Verder met voorbereidingen van de bouw 
Het is voor ons als initiatiefnemers een belangrijke mijlpaal dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. De kaders waarbinnen DEO mag worden gebouwd, zijn hiermee vastgesteld. Inmiddels hebben we ook bij de gemeente Dronten de omgevingsvergunningen aangevraagd zodat we toestemming krijgen om DEO daadwerkelijk te bouwen. De omgevingsvergunningen zijn nog niet verleend, de gemeente beoordeelt op dit moment de aanvragen.

Inmiddels bereiden we de bouw van DEO al wel verder voor. Onze huidige verwachting is dat eind 2024 of begin 2025 de eerste bouwwerkzaamheden kunnen beginnen, maar dit is onder voorbehoud. We houden u op de hoogte als hier meer over bekend is.