Over ons

Drie initiatiefnemers
Dronter Energie Opslag is een gezamenlijk initiatief van GreenPowerBank Dronten B.V., FlevoBESS B.V. en Pure Energie Groen B.V. Wij werken op gelijkwaardige basis samen aan dit batterijproject: 1/3 voor GreenPowerBank Dronten B.V., 1/3 voor FlevoBESS en 1/3 voor Pure Energie. We maken samen één plan voor Dronter Energie Opslag. Wel zullen we waarschijnlijk elk ons eigen deel van het project zelf bouwen en exploiteren, maar dit valt allemaal onder het gezamenlijke plan. Ons uitgangspunt is dat het project voor de omgeving zoveel mogelijk één gezamenlijke uitstraling heeft en niet oogt als drie verschillende projecten.

GreenPowerBank Dronten B.V. is een Nederlandse investeerder die sinds 1995 actief is op het gebied van de ontwikkeling, realisatie en operatie van wind- en zonneprojecten in Nederland. Duurzame energie is continu in ontwikkeling, daarom richt GreenPowerBank Dronten B.V. zich nu ook op de opslag van duurzaam opgewekte elektriciteit, onder de naam GreenPowerBank, en de handel daarin.

Flevo-BESS B.V. is een samenwerkingsverband voortkomend uit de windparken XY Wind, Ansjovisstroom en Flevo Ventum. Dit zijn windparken in Oostelijk Flevoland, onderdeel van Windplan Groen. BESS staat voor Battery Energy Storage System. Door deelname in Dronter Energie Opslag kan Flevo-BESS de zelf opgewekte duurzame elektriciteit opslaan. FlevoBESS is in juridisch en economische zin een volledig zelfstandige onderneming.

Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf dat eigen windmolens en zonneparken in Nederland ontwikkelt, realiseert en beheert. Deze duurzame elektriciteit levert Pure Energie aan zijn klanten. Pure Energie heeft onder andere twintig windmolens in Oostelijk Flevoland die onderdeel zijn van Windplan Groen. Pure Energie richt zich nu onder de naam Pure Energie Opslag B.V. ook op de opslag van de opgewekte elektriciteit en doet daarom mee in  Dronter Energie Opslag.

Adviseur: Ventolines
De drie initiatiefnemers worden
in de bestemmingsplanprocedure bijgestaan door adviseurs van Ventolines. Ventolines begeleidt opdrachtgevers bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van inmiddels meer dan 2 GW geïnstalleerd vermogen duurzame energie. Ventolines heeft ervaring op land en in het water, en werkt aan oplossingen voor zon-, wind- en systeemintegratieprojecten.